EMDR en Natuurgeneeskunde

Gespecialiseerd in kinderen en jongeren, mensen met een verstandelijke beperking en ouders.

Kinesiologie en de kinesiologische test

Kinesiologie (leer van de spieren en spierbewegingen) is in oorsprong een vinding van Amerikaanse chiropraktors die een halve eeuw geleden ontdekten dat er een samenhang bestaat tussen spieren, spiergroepen, meridianen (energiebanen die door het lichaam lopen) en organen. Door allerlei omstandigheden, trauma's, problemen met organen, emotionele problemen, voeding die niet goed verdragen wordt kan de spierspanning veranderen. Door spieren of spiergroepen op afwijkende spanning te testen kunnen verstoringen van organen worden opgespoord. Door een bepaalde druk op een spier uit te oefenen kan gevoeld worden of er een disbalans is in deze spier (is hij  (te) sterk of is hij zwak?)

Als het lichaam te veel of te lang wordt blootgesteld aan negatieve invloeden, lukt het het lichaam niet meer om zelf de balans te herstellen. Het lichaam raakt uit balans. Er ontstaat een gebrek aan energie en er ontstaan lichamelijke en/of emotionele klachten. Als verstoringen op de goede manier worden gecorrigeerd dan zal de spiersterkte weer verbeteren.

Op deze manier kunnen ook andere disbalansen, op lichamelijk en emotioneel niveau, worden opgespoord.  Dit heeft te maken met de 'intelligentie' van het lichaam. Ons lichaam voelt en reageert op alles waar het mee in aanraking komt of mee te maken heeft, voeding, beweging, spanning, gedachten, gifstoffen, etc. Maar het lichaam kan ook zelf aangeven wat er aan de hand is en hoe dat kan worden verbeterd of verholpen. Spiertesten zijn hiervoor een goed communicatiemiddel.

Ook mijn lichaam neemt waar wat het lichaam van de cliënt ‘vertelt’. Op die manier kan ik door de spiertest met mijn duim en middelvinger uit te voeren waarnemen hoe het lichaam van mijn cliënt op verschillende stofjes en middelen reageert. Dit maakt de behandeling met name voor kinderen prettiger omdat ze niet stil hoeven te zitten of liggen om getest te worden. Ze hebben twee handen vrij om te spelen terwijl ik ze test. Ook wanneer er sprake is van fysieke beperkingen, bijvoorbeeld spasticiteit is dit een goed toepasbare manier om te testen.

Het testen vindt vervolgens plaats door testbuisjes bij het lichaam te houden en de spiertest met mijn duim en middelvinger uit te voeren.

 
De Kinesiologische test bij PSYCH-K

Bij PSYCH-K wordt de kinesiologische test bij de cliënt zelf uitgevoerd hiervoor wordt in de meeste gevallen de arm gebruikt. Door een lichte druk op de arm uit te oefenen kan de cliënt zelf waarnemen of een onbewuste overtuiging sterk of zwak is en op welke manier deze overtuiging het beste getransformeerd kan worden. (zie verder tabblad PSYCH-K)

E: info@praktijkde7sprong.nl;    T: 06-39666191