Gz-psychologie, EMDR

Gz-psychologie

In mijn praktijk werk ik vanuit een energetische visie. Lichaam, geest, ziel en omgeving vormen één interacterend systeem waarbij alle elementen een rol spelen. Traumatische ervaringen zijn vaak een belangrijke oorzaak van het uit balans raken van ons systeem. Ook bewusten en onbewuste overtuigingen spelen een belangrijke rol. Samen zoeken we naar de juiste ingang om aan jouw klachten te werken.

EMDR

EMDR staat voor Eye movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Wanneer er sprake is van klachten en problemen op psychisch, lichamelijk en/of gedragsmatig gebied die (o.a.) het gevolg zijn van een gebeurtenis of gebeurtenissen dan kan EMDR helpen om deze gebeurtenissen of herinneringen te verwerken. Door de herinneringen aan de nare gebeurtenissen hanteerbaar te maken zullen de klachten verminderen of verdwijnen.

In de praktijk blijkt dat EMDR effectief is bij veel problemen zoals stemmingsstoornissen, eetstoornissen, leerproblemen, faalangst, fobieën en gedragsstoornissen. Omdat het voor EMDR niet noodzakelijk is dat de cliënt gebeurtenissen goed onder woorden kan brengen is deze methode ook zeer geschikt voor toepassing bij kinderen en mensen met een verstandelijke beperking.

EMDR is een bewezen effectieve behandelmethode.

Voor meer informatie zie www. emdr.nl, hierop zijn ook illustratieve filmpjes te zien voor zowel volwassenen als jongeren en kinderen.