Over mijzelf, opleiding en ervaring

Mijn naam is Ineke Ruys. In 1998 heb ik mijn studie orthopedagogiek afgerond. Sinds 1990 ben ik werkzaam als orthopedagoge in de zorg. Eerst in de ambulante zorg (bij gezinnen thuis) voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Daarna kortere tijd in de GGz, als behandelcoördinator. En van 2004 tot februari 2015 in de residentiële hulpverlening voor mensen met een verstandelijke beperking.

Naast mijn reguliere werk ben ik mij, na goede eigen ervaringen, ook gaan verdiepen in de complementaire zorg. In 2004 heb ik de opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut Totaal Balans afgerond. Sindsdien heb ik dit op kleine schaal  toegepast in een eigen praktijk naast mijn reguliere werk. Zowel voor mijn werk in de praktijk als voor mijn eigen ontwikkeling heb ik sindsdien diverse aanvullende cursussen en opleidingen gevolgd.

In 2009 ben ik gestart met de reguliere EMDR opleiding. Ik heb de basisopleiding en de vervolgopleiding gevolgd met specialisatie Kind en Jeugd en specialisatie mensen met een verstandelijke beperking. In de loop der jaren heb ik nog diverse aanvullende workshops gevolgd. Sinds 2010 behandel ik cliënten met EMDR in de intramurale zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in mijn eigen praktijk.

Sinds februari 2015 werk ik fulltime vanuit mijn eigen praktijk. Deels in mijn praktijk aan huis en deels op freelance basis in zorginstellingen.

Zakelijke gegevens en klachtenregeling

Orthopedagoge, BIG-registratie GZ-psycholoog , BIG-nummer 69052380525 Voor meer informatie zie www.bigregister.nl.

EMDR-therapeut, lid VEN en lid NIP, aangesloten bij de klachtenregeling van de NIP, daarnaast is het tuchtrecht van de BIG van toepassing.

Voor reguliere behandeling vanuit mijn eigen praktijk heb ik een overeenkomst met 1Np, Voor Gz-psychologie en EMDR vindt behandeling meestal via deze organisatie plaats waarmee vergoeding door alle verzekeraars gewaarborgd is. Zie voor meer informatie www.1np.nl.

  • Kamer van Koophandel nr:   52963349
  • BTW nr.:                               107685711B01

Voor meer informatie over klacht en tuchtrecht zie www.NIP.nl.